طبا مارکت، خرید مطمئن خونه
آجیل و خشکبار طباطبائی

فرق آلو بخارا و آلو آفتابی

دوشنبه، ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۴

اگر اهل مصرف خشکبار و میوه‌های خشک باشید، حتماً اسم «آلو آفتابی» و «آلو بخارا» به گوشتون خورده. هر دو از میوه آلو تهیه می‌شن، اما تفاوت‌هایی در روش خشک‌کردن، طعم، بافت و حتی خواصشون دارن که دونستن‌شون می‌تونه به انتخاب بهتر شما کمک کنه.

۱. تفاوت در روش خشک‌کردن

• آلو آفتابی، همون‌طور که از اسمش پیداست، با نور مستقیم خورشید خشک می‌شه. این روش کاملاً طبیعی و بدون مواد افزودنیه.

• آلو بخارا ابتدا بخار داده می‌شه (برای نرم‌تر شدن پوست و ماندگاری بیشتر)، و بعد در سایه یا دستگاه خشک‌کن، خشک می‌شه. به همین دلیل رنگش روشن‌تر و پوستش جدا شده‌ست.

۲. طعم و مزه

• آلو آفتابی طعم طبیعی‌تر و کمی ترش‌تر داره.

• آلو بخارا به‌خاطر فرآیند بخاردهی، نرم‌تر و شیرین‌تره و معمولاً برای پخت و پز، به‌ویژه در خورشت‌ها استفاده می‌شه.

۳. ظاهر و بافت

• آلو آفتابی پوست‌دار و تیره‌رنگه، گاهی چروکیده‌تر به نظر می‌رسه.

• آلو بخارا پوستش گرفته شده، بافت نرم‌تر و رنگ زرد یا قهوه‌ای روشنی داره.

۴. کاربرد در آشپزی

• آلو آفتابی بیشتر برای مصرف تنقلاتی و به عنوان میان‌وعده سالم استفاده می‌شه.

• آلو بخارا به‌خاطر لطافت و طعم ملایمش، انتخاب اول برای انواع خورشت‌ها مثل خورشت آلو یا مرغ آلوست.

۵. ارزش غذایی و خواص

هر دو آلو سرشار از فیبر، آنتی‌اکسیدان و ویتامین‌های گروه B و C هستن. اما چون آلو بخارا نرم‌تره، برای کسانی که مشکلات گوارشی دارن یا برای کودکان، انتخاب مناسب‌تریه.

نتیجه‌گیری:

اگر دنبال یه میوه خشک خوش‌طعم برای خوردن همراه با آجیل هستید، آلو آفتابی گزینه خوبیه. اما اگر می‌خواید خورشتی خوش‌طعم و مجلسی درست کنید، آلو بخارا انتخاب هوشمندانه‌تریه.

💡 در فروشگاه آجیل طباطبائی هر دو نوع آلو با بهترین کیفیت و طعم عالی در دسترس شماست. کافیه سفارش بدید تا در سریع‌ترین زمان ممکن به دستتون برسه